Πρόσφατα

1ος Αγώνας Παν. Πρωτ. Enduro 2017, Μέγαρα – O Γ.Παυλίδης έλυσε τον γρίφο και πήρε την νίκη

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ξεκίνησε ιδανικά στα Μέγαρα κάτω από έναν ανοιξιάτικο ήλιο που έπαιξε τον ρόλο του στην εξέλιξη του αγώνα. Ο Γιάννης Παυλίδης έδειξε να διαβάζει καλύτερα τις συνθήκες του αγώνα κερδίζοντας την μία ειδική πίσω από την άλλη καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Γενική και στην κατηγορία Ε1.

img_1420

Με νέα ομάδα και μοτοσυκλέτα ο Γιάννης Παυλίδης είχε τον συνδυασμό που κερδίζει στα Μέγαρα. 

Ίσως κανένας να μην περίμενε το σαθρό τερέν στον αγώνα των Μεγάρων αν και το σωματείο Λ.Ε.Μ.Μ παρακαλούσε να μην βρέξει μέσα στην εβδομάδα και χαλάσει ο αγώνας από την απίστευτη λάσπη της περιοχής, που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε προηγούμενους αγώνες. Η ζέστη κατά την ημέρα του αγώνα αλλά και μέσα στην εβδομάδα μαζί με τις πολλές συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 140(με το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος), δημιούργησαν ένα σαθρό τερέν που δυσκόλεψε όλους τους αθλητές. Οργανωτικά όλα δούλεψαν άψογα με την Λ.Ε.Μ.Μ. να να καλείτε να διαχειριστεί ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών και φυσικά τον νευραλγικό πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος. Παρότι υπήρξαν κάποιες ενστάσεις και μια ακύρωση αθλητή, ωστόσο δεν υπήρχαν εντάσεις και όλα κύλησαν ομαλά.

img_2641

O περσινός πρωταθλητής της Ε1 Αλέξης Ζώρας πίεσε πολύ τα πράγματα για την νίκη στην Ε1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιάννης Παυλίδης έδειξε ότι νοιώθει άνετα στην νέα του μοτοσυκλέτα αλλά και με την νέα του ομάδα ΤΜ – ΙΝΑ ΤV Racing. Μπήκε δυνατά στον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη ειδική, έχασε την δεύτερη από τον Αλέξη Ζώρα που αντεπιτέθηκε αλλά από εκεί και μετά κατάφερε να διαβάσει καλύτερα από τον ανταγωνισμό τις συνθήκες του αγώνα κερδίζοντας όλες τις υπόλοιπες.  Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη σε Γενική για την ΤΜ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Η μάχη για την πρώτη θέση στην Γενική ήταν και για την πρώτη τριάδα της Ε1 με τον Ζώρα να πιέζει τα πράγματα για την πρώτη θέση στην κατηγορία. Ανάμεσα στους δύο πρώτους κατάφερε να μπει δύο φορές ο Παναγιώτης Κακολύρης αλλά στο τέλος έχασε χρόνο χάνοντας την τρίτη θέση στην Γενική από τον Δημήτρη Βαγγελάκο.  Στο βάθρο της Ε1 ανέβηκαν οι Παυλίδης, Ζώρας και Κακολύρης, πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

img_2472

Ο Δ.Βαγγελάκος δεν απειλήθηκε στην Ε2, πήρε εύκολα την νίκη αλλά για την Γενική, τα πράγματα δεν πήγαιναν με το μέρος του. 

Ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της Γενικής προς το τέλος του αγώνα ο περσινός πρωταθλητής της Ε2 και της Γενικής Βαγγελάκος έδειχνε προβληματισμένος με την οδήγηση του. Με στόχο την Γενική κατάφερε να διασφαλίσει την πρώτη θέση της Ε2. Προβληματισμένος με το τερέν ήταν και ο Γιάννης Τρίγκας. Έχασε νωρίς, αρκετά δευτερόλεπτα από τον Βαγγελάκο, ανέκαμψε κάπου στα μισά αλλά στο τέλος έφυγε με μια δεύτερη θέση στην κατηγορία Ε2.  Με μια δίχρονη μοτοσυκλέτα ο Γιώργος Κοινωνάς δούλεψε σκληρά στην αρχή για την τρίτη θέση του βάθρου νοιώθοντας την πίεση από τον Μιχάλη Κόπανο. Στο τέλος ο Κοινωνάς κατάφερε να ελέγξει τα περάσματα του από τις ειδικές ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου.

img_1234

Με νίκη ξεκίνησε ο αειθαλής και περσινός πρωταθλητής Β.Σιαφαρίκας στην Ε3.

Σταθερή αξία ο Βασίλης Σιαφαρίκας, κρατήθηκε μέσα στην πρώτη εξάδα της Γενικής από την αρχή, ανεβαίνοντας μάλιστα και στην πρώτη τριάδα σε κάποιες ειδικές. Με αρκετή διαφορά κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε3 αφήνοντας δεύτερο τον Χρήστο Παπαθεοδώρου ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Θανάσης Τρίγκας.

img_1795

Με εντυπωσιακή και κάποιες φορές υπερβολική οδήγηση ο Δ.Μπάκας κέρδισε την ΕΝ.

Με την επιθετική motocross οδήγηση του ο Δημήτρης Μπάκας ήταν εντυπωσιακός σε κάθε πέρασμα του καταφέρνοντας να κερδίσει την κατηγορία Νέων ΕΝ. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Ηλίας Κωνσταντινούδης οδηγώντας ελεγχόμενα στην δεύτερη θέση της κατηγορίας με τον Γρηγόρη Καρίμαλη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

img_1809

Την πρώτη νίκη στους βετεράνους πήρε ο Θ.Γκαγκανάτσιος.

Στους βετεράνους της ES ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος με τον Πολύκαρπο Νικολάου ξεκίνησαν με μια διαφορά για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα εξελίχθηκε σε μια μάχη για την κατάκτηση των χρονομετρημένων ειδικών. Ο Γκαγκανάτσιος κέρδισε την κατηγορία με διαφορά 12 δευτερολέπτων από τον Νικολάου, με τρίτο τον Μιχάλη Μιμίκο.

img_2776

 

Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει και βαθμολογία ομάδων με την Yamaha Racing Worksbike Enduro Team να καταλαμβάνει την πρώτη θέση ενώ στα σωματεία την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μ.Ο.Γ.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2017 θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 9/4/17.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ