Πρόσφατα

1ος Αγώνας Πρωτ. Enduro Ν.Ελλάδος 2017, Μέγαρα – Ανοδική πορεία

Ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Enduro Νοτίου Ελλάδος 2017 στα Μέγαρα ξεπέρασε τις 80 συμμετοχές συνεχίζοντας μια ανοδική πορεία από την περσινή σεζόν. Οι πρώτες ανοιξιάτικες, ζεστές ημέρες του 2017 δοκίμασαν τους αθλητές όλων των κατηγοριών με την σκόνη και τις σαθρές συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στις ειδικές. Το λάθος ήταν εύκολο να γίνει και σίγουρα ήταν καθοριστικός παράγοντας για την κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες.

Όπως στην αντίστοιχη Γενική του Πανελλήνιου έτσι και στο Νοτίου την πρώτη θέση κέρδισε ο νικητής της κατηγορίας ΝΕ1, με τον Δημήτρη Καρπούζη να επικρατεί οριακά του Χρήστου Θεοδοσόπουλου πετυχαίνοντας καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική.  Στην μάχη της Γενικής μπήκε και ο Δημήτρης Στεργιανέλης  διεκδικώντας την νίκη της ΝΕ1.  Τελικά όμως έμεινε πιο πίσω τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Στην κατηγορία της ΝΕ1 ο Δημήτρης Καρπούζης, εκμεταλλέυτηκε την διαφορά ασφαλείας που απέκτησε στην πρώτη ειδική και με το μυαλό του στην Γενική, άντεξε στις επιθέσεις του δεύτερου τελικά Δημήτρη Στεργιανέλη,  κερδίζοντας την κατηγορία. Από κοντά και ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Παναγιώτης Κορδονούρης όμως στην τελευταία ειδική έχασε αρκετό χρόνο μένοντας στην τρίτη θέση.

Η επικράτηση του περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας Χρήστου Θεοδοσόπουλου ήταν άνετη κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά την ΝΕ2. Μεγάλη μάχη έγινε για την δεύτερη θέση με εναλλαγές θέσεων από ειδική σε ειδική με τον Ελευθέριο Νέγρο τελικά να παίρνει την δεύτερη θέση από τον Άρη Πυρλή.

Η περσινή μάχη του πρωταθλήματος συνεχίστηκε και φέτος με τον Βαγγέλη Ζαχαράτο να κερδίζει την NE3 από τον πρωταθλητή του 2016 Κωνσταντίνο Λιαρόπουλο. Την τρίτη θέση κατάφερε να ελέγξει από την αρχή μέχρι και το τέλος ο Σταύρος Μαντζώρος.

Στην κατηγορία Ν-Expert με μόλις δύο συμμετοχές, ο Παύλος Ψαρράς επικράτησε του Αχιλλέα Φουντάρη.

Στους βετεράνους της ΝS o περσινός πρωταθλητής Ναθαναήλ Κολεύρης ένοιωσε την πίεσε στην αρχή του Θεόδωρου Αντωνιάδη όμως με καλύτερο πέρασμα στην τέταρτη ειδική κατάφερε να πάρει την νίκη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Κοτσώνης μετά από ένα σταθερό αγώνα.

Μικρή μάχη έγινε για την πρώτη θέση της N-Hobby με τον Κωνσταντίνο Δέδερη να πετυχαίνει ένα πολύ καλό χρόνο στην δεύτερη ειδική, αφήνοντας δεύτερο τον  Διονύση Σελάμη. Λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Τσακών.

H μοναδική γυναίκα της κατηγορίας NEW ήταν η Πολυτίμη Κυριακοπούλου αλλά στο βάθρο δεν ανέβηκε μόνη, καθώς την συνόδευσαν οι τέσσερις κόρες της.

Ο επόμενος αγώνας του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου στο Ξυλόκαστρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ