Πρόσφατα

AMOTOE – To Πρωτάθλημα Enduro άρχισε δυναμικά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας άνοιξε στα Μέγαρα από την ΛΕΜΜ με τον καλύτερο τρόπο, αφού 142 αθλητές από όλη την Ελλάδα έδωσαν βροντερό παρόν και ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον του σπορ. Παράλληλα, ο καιρός έκανε το χατίρι στους πολλούς θεατές αφού ένας φανταστικός ήλιος έδωσε την ευκαιρία για ένα δυνατό θέαμα στους φίλους του enduro που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τους πρωταγωνιστές να μάχονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες περιλάμβανε 2 απαιτητικές Ειδικές Διαδρομές, με θεαματικά περάσματα που έκριναν τις θέσεις και την τελική κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες.

Στην Ε1 απολαύσαμε τον πιο δυνατό ανταγωνισμό αφού οι αθλητές στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονταν και στην 4άδα της Γενικής κατάταξης! Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Γιάννης Παυλίδης (ΜΟΓ) με ΤΜ, που κέρδισε μια δυνατή μάχη με τον 2ο και στη γενική Αλέξη Ζώρα (ΛΑΜΣ) με ΚΤΜ. Πίσω τους ο ανεβασμένος Γιώργος Κακολύρης (ΜΟΛΠ) με Yamaha -4ος γενικής για 1 δευτερόλεπτο!

Στην κατηγορία Ε2 ο Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΛΑΜΜ) με Yamaha δεν βρέθηκε σε καλή μέρα αλλά νίκησε στην κλάση του όντας 3ος γενικής. Στο βάθρο τον συνόδευσε ο Γιάννης Τρίγκας (ΜΟΛΕΤ) με Beta που επίσης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ενώ στο 3ο σκαλί ήταν ένας περιχαρής Γιώργος Κοινωνάς (ΣΜΟΚ) πάνω σε ένα δίχρονο Yamaha.

Στην Ε3 ο Βασίλης Σιαφαρίκας (ΜΟΓ) με Honda εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Καράμπελα και είχε μια εύκολη νίκη. 2ος ήταν ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (ΜΟΓ) επίσης με Honda, και 3ος ο Θανάσης Τρίγκας (MAΣΚ) με Beta.

Εύκολη υπόθεση η επικράτηση του Δημήτρη Μπάκα (ΛΕΔΙΛΑ) με Husqvarna στη κατηγορία ΕΝ με τον Ηλία Κωνσταντινούδη (ΑΜΟΛ) με και τον Αλέξανδρο Καρίμαλη (ΜΟΣΥΣ) με ΚΤΜ να αποτελούν το φρέσκο αίμα στην κατηγορία των νέων αθλητών.

Αντίθετα, στους Βετεράνους ΕS όπου πλέον κάνουν την πλήρη αγωνιστική διαδρομή, οι πολυάριθμες συμμετοχές έδειξαν ότι διαθέτουν πολλά κουράγια ακόμα, με τον Θανάση Γκαγκανάτσιο (ΜΟΛΕΚ) με ΚΤΜ να επικρατεί έπειτα από δυνατή μάχη οριακά του Πολύκαρπου Νικολάου (ΑΡΗΣ) με ΚΤΜ επίσης. 3ος ο Μιχάλης Μιμίκος (ΑΜΛΕΧ) με ΚΤΜ.

Για το Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας, 1ος Γενικής και στην ΝΕ1 στέφθηκε ο Δημήτρης Καρπούζης (ΛΕΔΙΛΑ) με ΚΤΜ, 2ος Γενικής και νικητής στην ΝΕ2 ήταν ο Χρήστος Θεοδοσόπουλος (ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ) με Υamaha, ενώ στην ΝΕ3 νίκησε ο Βαγγέλης Ζαχαράτος (ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ) με Beta. Στους Βετεράνους NES o Ναθαναήλ Κολεύρης (ΜΟΛΕΜ) συνέχισε τις νίκες με ΚΤΜ, ενώ στους νεοεισερχόμενους αθλητές στο Enduro της κατηγορίας EHobby o Κων/νος Δέδερης (ΣΜΑΣ) με Beta πέτυχε την πρώτη του νίκη! Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου (ΑΛΑΜΜ) με Yamaha έκανε ένα μοναχικό αγώνα αλλά είχε μια αξιόλογη παρουσία με μοναδική στιγμή την άνοδό της στο βάθρο με τις τέσσερις κόρες της!

Πρώτη ομάδα αναδείχθηκε η Yamaha Racing Worksbike ενώ το Σωματείο που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών.

H Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων έφερε εις πέρας έναν πολύ επιτυχημένο αγώνα!

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις Σέρρες από την ΛΑΜΣ στις 9 Απριλίου, όπου θα ανοίξει και η αυλαία για το Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας.

Ευχαριστούμε και τους χορηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro που είναι η ΥΑΜΑΗΑ Motodynamics, η KTM SEE, η Honda Red Riders, το ΥΑΜΑΗΑ Worksbike Racing, η TM Racing Hellas και το Emporio Carrer.