Πρόσφατα

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP αλλάζει το 2017

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP στην Φιλανδία αυτό το σαββατοκύριακο, καλό είναι να ξέρουμε τις αλλαγές που ο διοργανωτής του θεσμού Alain Blanchard μαζί με την FIM θα εφαρμόσουν την νέα χρονιά.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί αντιμέτωπο με τις παραδόσεις του χάνοντας σε αίγλη και θεαματικότητα. Είναι ένα δύσκολο άθλημα για να το παρακολουθήσει ένας θεατής και οι πολλές κατηγορίες δημιουργούσαν μικρό ανταγωνισμό για τις πρώτες θέσεις. Μετά από αρκετά χρόνια η FIM αποφάσισε να το αλλάξει, και από την νέα χρονιά λιγοστεύουν οι κύριες κατηγορίες ενώ θα υπάρχουν και διαφοροποιημένοι αγώνες από την μορφή του enduro όπως την ξέραμε.

Την κατηγορία Ε3 θα πρέπει να την ξεχάσουμε πλέον. Φέτος θα υπάρχουν μόνο δύο κύριες κατηγορίες, η EnduroGP για μοτοσυκλέτες άνω των 250cc δίχρονων και τετράχρονων και η Ε2 για μοτοσυκλέτες κάτω των 250cc δίχρονων και τετράχρονων. Θυμίζουμε ότι η κατηγορία EnduroGP πέρσι ήταν σε μορφή Γενικής, που όμως η κάθε ομάδα έπρεπε να επιλέξει ποιοι οδηγοί θα συμμετείχαν σε αυτήν από τις τρεις κατηγορίες Ε1, Ε2 και Ε3.  Φέτος είναι μια κατηγορία από μόνη της και σε αυτήν θα προσμετρά και το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Παράλληλα με τις δύο κύριες κατηγορίες θα έχουμε την κατηγορία Junior για αναβάτες ηλικίας κάτω των 23 ετών την κατηγορία Youth με 125cc δίχρονα και την κατηγορία Γυναικών που θα συμμετέχει στους τέσσερις από τους εννέα αγώνες του πρωταθλήματος.

Alain Blanchard

Αλλαγές έχουμε και στην μορφή των αγώνων ξεκινώντας από την ξεχωριστή Φιλανδία που θα δοκιμάσει τους αθλητές στο χιόνι αλλά και την νύχτα που καλύπτει αυτή την περίοδο την χώρα. Μετά από μερικούς παραδοσιακούς αγώνες το πρωτάθλημα θα φτάσει στην Αγγλία όπου το Σάββατο θα γίνει ένας αγώνας σε μορφή GNCC και την Κυριακή αγώνας Cross Country ξεφεύγοντας αρκετά από το παραδοσιακό enduro.

Νέος αέρας φαίνεται να φυσάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP και πιστεύουμε ότι οδηγεί το άθλημα προς την σωστή κατεύθυνση και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή καθώς οι αγώνες Hard Enduro κερδίζουν όλο και περισσότερους παραδοσιακούς εντουράδες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP 2017 ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο στην Φιλανδία και θα είναι το πρώτο δείγμα των νέων αλλαγών στον θεσμό.

Advertisements