Πρόσφατα

ΕnduroGP 2017 – O Ε.Remes κέρδισε εντός έδρας

O Eero Remes την δεύτερη ημέρα έβαλε τις τελευταίες πινελιές για ένα τέλειο Φιλανδικό EnduroGP, κερδίζοντας άνετα  τον αγώνα της πατρίδας του. Αφού πήρε την πρώτη ημέρα του αγώνα, επανέλαβε την επιτυχία του και την δεύτερη ημέρα επικρατώντας στην κατηγορία Enduro2 με χρόνους που τον ανέδειξαν ταχύτερο του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες. Στην EnduroGP ήταν άλλος ένας Φιλανδός που πήρε την πρώτη θέση. Ο Anti Hellsten κέρδισε την μεγάλη κατηγορία με τον Eemil Pohjola να επικρατεί στην Enduro Junior και τον Hermanni Haljala να καταλαμβάνει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Enduro Youth.

 

Αντιμετωπίζοντας μικρής διάρκειας ημέρες και έχοντας να διαχειριστούν 11 ειδικές διαδρομές οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro GP 2017 κατευθύνθηκαν νότια κοντά Helsinki της Φιλανδικής υπαίθρου. Ήταν για ακόμα μια χρονιά ο Eero Remes που έδωσε τον ρυθμό του αγώνα χωρίς κανείς να μπορεί να τον ακολουθήσει. Κερδίζοντας τις πρώτες 9 ειδικές στην κατηγορία του, κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα και να χαλαρώσει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. «Ήταν ένας καλός αγώνας για εμένα» δήλωσε ο Remes » Μετά την πολύ καλή μου απόδοση την πρώτη ημέρα, ήξερα ότι αν οδηγούσα στον ίδιο ρυθμό θα μπορούσα να πάρω και την νίκη την δεύτερη ημέρα. Ένοιωθα καλά και όλα δούλεψαν. Είναι εξαιρετική αρχή για το πρωτάθλημα και γενικά ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας. Να κερδίζω στην Φιλανδία είναι πάντα υπέροχο.»  

Παρά το αυτοκινητιστικό του ατύχημα πριν ένα μήνα, ο Josep Garcia κατάφερε στον πρώτο του αγώνα σε μεγάλη κατηγορία να πάρει την δεύτερη θέση της Enduro2, μπροστά από τον τρίτο Henric Stigell.

Όσο εύκολα επικράτησε ο Remes στην Enduro2, το ίδιο εύκολα κέρδισε την EnduroGP o Anti Hellsten. O Φιλανδός κέρδισε μόλις τέσσερις ειδικές την δεύτερη ημέρα αλλά κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον δεύτερο Steve Holcombe που τον πίεσε και τις δύο ημέρες. Ο Holcombe έχασε την δεύτερη θέση την πρώτη ημέρα από τον Matt Phillips αλλά πίεσε περισσότερο την δεύτερη ημέρα, ακόμα και για την πρώτη θέση, τερματίζοντας δεύτερος.  Ο Phillips ίσως να είχε καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν κατέστρεφε το πίσω του φρένο νωρίς την Κυριακή κάτι που τον περιόρισε στην τρίτη θέση.

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και τις δύο ημέρες της Enduro Junior  ο Eemil Pohjola ήταν μια κατηγορία μόνος του στην Φιλανδία, καταφέρνοντας να απομακρυνθεί κατά πέντε ολόκληρα λεπτά την δεύτερη ημέρα από την δεύτερη θέση.

Στην κατηγορία Enduro Youth 125 τις δύο ημέρες είχαμε δύο νικητές με τον Hugo Svärd να επικρατεί την πρώτη ημέρα αλλά να μην καταφέρνει να μπει στην πρώτη τριάδα την δεύτερη, την οποία ο  Hermanni Haljala κέρδισε βελτιώνοντας την απόδοση του από την δεύτερη θέση της πρώτης ημέρας.

Ο επόμενος αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Απριλίου 2017 στην Ισπανία.