Πρόσφατα

2ος Αγώνας Παν. Πρωτ. Enduro 2017, Σέρρες – Επέστρεψε στην κορυφή ο B.Σιαφαρίκας

Μετά από δύο χρόνια ο πολυπρωταθλητής Βασίλης Σιαφαρίκας επέστρεψε στην κορυφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro κερδίζοντας την Γενική στον δεύτερο αγώνα του θεσμού στις Σέρρες.

Κατηγορία Γενικής
Η μάχη ήταν μεγάλη για την Γενική και κράτησε μέχρι την τελευταία ειδική, στον διασημότερο αγώνα του πρωταθλήματος από  πλέον δραστήριο σωματείο στο ελληνικό enduro την ΛΑΜΣ. Στην αρχή οι Παναγιώτης Κακολύρη, Δημήτρης Βαγγελάκος και Αλέξης Ζώρας κέρδισαν ειδικές και ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα της κατάταξης όμως στο τέλος ήταν υπόθεση των συναθλητών από τα Γρεβενά Βασίλη Σιαφαρίκα και Γιάννη Παυλίδη για την διεκδίκηση του αγώνα. Ο Σιαφαρίκας οδηγώντας στον δικό του ρυθμό διαπίστωσε ότι από την αρχή ήταν κοντά στην πρώτη τριάδα της Γενικής.


Βασίλης Σιαφαρίκας

Αν και αποφάσισε να μην ρισκάρει γιατί περίμενε τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Γιάννη Παυλίδη να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός, τα λάθη έφεραν τους δύο οδηγούς με μικρή διαφορά στις τελευταίες ειδικές. Εκεί ο Σιαφαρίκας αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμό προσέχοντας πάντα να μην κάνει λάθος στην τελευταία ειδική, κάτι που τελικά τον δικαίωσε κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα στη Γενική. Ο Παυλίδης τερμάτισε πίσω του μόλις τρία δευτερόλεπτα χάνοντας την τελική μάχη στον αγώνα όμως κρατάει ακόμα την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Για την τρίτη θέση ο Δημήτρης Βαγγελάκος άντεξε στην πίεση του Παναγιώτη Κακολύρη στην αρχή αλλά και το σπριντ του Ζώρα στις τελευταίες ειδικές, ανεβαίνοντας τελικά για μόλις δύο δευτερόλεπτα στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας τέταρτο τον Ζώρα και πέμπτο τον Κακολύρη.


Γιάννης Παυλίδης

Κατηγορία Ε1
Από την μικρή κατηγορία υπήρχαν οι περισσότεροι διεκδικητές του βάθρου της Γενικής κάτι που δεν επέτρεψε σε Παυλίδη, Ζώρα και Κακολύρη να χαλαρώσουν. Νικητής στην κατηγορία ήταν ο Παυλίδης καταφέρνοντας μετά τα μισά του αγώνα να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τους δύο διώκτες του, κερδίζοντας τρεις ειδικές στην Γενική και τέσσερις στην Ε1. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ζώρας χωρίς να κερδίσει κάποια ειδική κατάφερε στην προτελευταία να πάρει μια σημαντική διαφορά από τον τρίτο Κακολύρη. Πολύ καλή εμφάνιση, δείχνοντας ότι έχει ανέβει φέτος, έκανε ο Κακολύρης πετυχαίνοντας τον πρώτο χρόνο Γενικής σε δύο περοπτώσεις ενώ κέρδισε τις τρεις από τις επτά ειδικές για την κατηγορία. Η τρίτη θέση ήρθε μετά από ένα πολύ κακό πέρασμα από την προτελευταία ειδική, που από τους χρόνους φαίνεται ότι δεν ήταν και η αγαπημένη του.


Δημήτρης Βαγγελάκος

Κατηγορία Ε2
Ο περσινός πρωταθλητής της Γενικής και Ε1 Δημήτρης Βαγγελάκος δεν έχει το ξεκίνημα που θα ήθελε μέχρι στιγμής. Μπορεί να κερδίζει στην νέα του κατηγορία, αλλά ο στόχος της Γενικής δείχνει να είναι μακρινός μέχρι στιγμής. Στον αγώνα της Ε2 από την αρχή ο Βαγγελάκος είχε τον έλεγχο και επικράτησε σε όλες τις ειδικές του Γιάννη Τρίγκα. Με την σειρά τους, ο δεύτερος της κατηγορία Τρίγκας και ο τρίτος Γιώργος Κοινωνάς, κατάφεραν άνετα να τερματίσουν σε αυτές τις θέσεις χωρίς να απειλήσουν ή να απειληθούν.


Βασίλης Σιαφαρίκας

Κατηγορία Ε3
Με την επικράτηση του Σιαφαρίκα στην Γενική,  η νίκη στην κατηγορία ήρθε εύκολα με τον Χρήστο Παπαθεωδόρου να τερματίζει στην δεύτερη θέση έχοντας μεγάλη διαφορά από τον τρίτο Σπύρο Βασιλείου.


Δημήτρης Μπάκας

Κατηγορία ΕΝ
Μετά την άνετη επικράτηση του στα Μέγαρα ο Δημήτρης Μπάκας κέρδισε άνετα και στις Σέρρες, αφήνοντας δεύτερο σε αυτόν τον αγώνα τον Γρηγόρη Καρίμαλη και τρίτο τον Θεοφάνη Ταπές. Δυστυχώς στην κατηγορία νέων υπήρχαν μόνο τρεις συμμετοχές κάτι που αποτελεί ένα πρόβλημα για το μέλλον των ελληνικών αγώνων enduro.


Θανάσης Γκαγκανάτσιος

Κατηγορία ΕS
Κερδίζοντας όλες τις ειδικές ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος κατάφερε να πάρει άνετα τον αγώνα με τον Μιχάλη Μιμίκο να τερματίζει στην δεύτερη θέση χωρίς να μπορεί να τον απειλήσει. Στην τρίτη θέση κάνοντας ένα σταθερό αγώνα τερμάτισε Γιάννης Κολιγλίατης.

Επόμενος αγώνας 13-14/5/2017 Γρεβένα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ