Πρόσφατα

3ος & 4ος Αγώνας Παν. Πρωτ. Enduro 2017, Γρεβενά – Υπόθεση Βασίλη Σιαφαρίκα

Ο τρίτος και τέταρτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2017 στα Γρεβενά ήταν υπόθεση του τοπικού Βασίλη Σιαφαρικά που κατάφερε και τις δύο ημέρες να πάρει την πολύτιμη νίκη της Γενικής ανεβαίνοντας μάλιστα στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πρώτες θέσεις ήταν ίδιες και τις δύο ημέρες σε όλες τις κατηγορίες με τον  Σιαφαρίκα να είναι ο νικητής της Ε3 με τον Γ.Παυλίδη να κερδίζει την Ε1 παλεύοντας και τις δύο ημέρες με τον συντοπίτη του για την πρώτη θέση της Γενικής. Από κοντά και ο νικητής της Ε2 Δημήτρης Βαγγελάκος ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες επικράτησαν οι Δημήτρης Μπάκας(ΕΝ) και Θανάσης Γκαγκανάτσιος(ΕS). Επίσης ο αγώνας προσμετρούσε και στον δεύτερο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Enduro 2017 χωρίς όμως να προσελκύσει διεθνείς συμμετοχές.

 

Γενική
Μετά την νίκη του στις Σέρρες ο Βασίλης Σιαφαρίκας πήρε φόρα και διεκδίκησε την νίκη στον διήμερο αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του τα Γρεβενά καταφέρνοντας μάλιστα να επικρατήσει και τις δύο ημέρες. Ο πολυπρωταθλητής enduro επικράτησε και στους δύο αγώνες με το στυλ που τον καθιέρωσε κάνοντας την επίθεση του μετά τα μισά του αγώνα. Ο Γιάννης Παυλίδης αλλά και ο Δημήτρης Βαγγελάκος πάλεψαν για την νίκη κερδίζοντας ειδικές όμως έμειναν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα και τις δύο ημέρες.

Ε1
Η κόντρα του Γιάννη Παυλίδη με τον Σιαφαρίκα για την Γενική έφερε τον αθλητή από τα Γρεβενά αήττητο μέχρι σήμερα στην κατηγορία αφού ο Αλέξης Ζώρας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον δυνατό ρυθμό του αγώνα μένοντας δεύτερος. Ο Παναγιώτης Κακολύρης πήρε την τρίτη θέση με τέταρτο τον Αρτέμη Σφηναρολάκη. Η πρώτη εξάδα δεν διαφοροποιήθηκε τις δύο ημέρες με τους Γιάννη Χασάπη και Γιώργο Πισιμάνη να τερματίζουν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Ε2
Προσπαθώντας για την νίκη στην Γενική ο Δημήτρης Βαγγελάκος κατάφερε να επικρατήσει άνετα και τις δύο ημέρες στην κατηγορία της Ε2. Πίσω του έγιναν μεγάλες μάχες μεταξύ του Γιάννη Τρίγκα και του Μιχάλη Ντουζένη για την δεύτερη θέση. Ο Ντουζένης έδειξε ότι βρίσκει τον ρυθμό του από τον τραυματισμό του στην αρχή του πρωταθλήματος, κερδίζοντας το Σάββατο την δεύτερη θέση από τους Γ.Τρίγκα και Γιώργο Κοινωνά που πάλεψαν σκληρά για την τρίτη θέση. Την Κυριακή ο Τρίγκας ήταν σταθερά πιο γρήγορος καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση της κατηγορίας. Ο Ντουζένης πήρε την τρίτη με τον Κοινωνά να τερματίζει ξανά τέταρτος. Την μάχη της πέμπτης θέσης κέρδισε ο  Γιώργος Θεοδωρίδης το Σάββατο όμως ένα λάθος στην πέμπτη ειδική της Κυριακής τον έβγαλε εκτός εξάδας. Μια έκτη και μια έβδομη θέση ήταν τα αποτελέσματα των δύο ημερών για τον  Γιώργο Πανέτη ενώ ο Μιχάλης Κόπανος  μετά την εγκατάλειψη του Σαββάτου επέστρεψε την Κυριακή τερματίζοντας πέμπτος.

Ε3
Μετά την επικράτηση του για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Γενική ο Σιαφαρίκας παρέμεινε αήττητος στην κατηγορία. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου δεν μπόρεσε να απειλήσει και τις δύο ημέρες τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας τερματίζοντας όμως με μεγάλη διαφορά από την τρίτη θέση όπου εκεί τερμάτισε ο Λεωνίδας Λεωντιάδης. Και τις δύο ημέρες η εξάδα της κατηγορίας δεν άλλαξε με τους Νίκο Βασιλείου, Βασίλη Πετρόπουλο και Θεοχάρη Σαρηγιάννη να τερματίζουν τέταρτος, πέμτπος και έκτος αντίστοιχα.

ΕΝ
Με μόλις τρεις συμμετοχές στην κατηγορία ο Δημήτρης Μπάκας κατάφερε να επικρατήσει άνετα και τις δύο ημέρες του Γρηγόρη Καρίμαλη. Ο Θεοφάνης Ταπές πήρε την τρίτη θέση μόνο την Κυριακή καθώς το Σάββατο αντιμετώπισε πρόβλημα και εγκατέλειψε στον αγώνα.

ΕS
Σε ακόμα έναν αγώνα της κατηγορίας ο Θανάσης Γκαγκανατσιος ήταν ο νικητής επικρατώντας του δεύτερου Ελισαίου Παπαδημητρίου και του τρίτου Χρήστου Κυρτσούδη. Τέταρτος τερμάτισε ο Εμμανουήλ Πασχαλίδης σε μια κατάταξη που ήταν ίδια και τις δύο ημέρες. Στον αγώνα συμμετείχε και ο Γιάννης Κολιγλίατης που δεν κατάφερε να τερματίσει το Σάββατο και δεν συμμετείχε στον αγώνα της Κυριακής.

Επόμενος αγώνας 11/6/2017 Ξυλόκαστρο.