Πρόσφατα

ISDE 2017 – Εκπλήξεις στις ομάδες…ο R.Sipes κερδίζει την δεύτερη ημέρα

H δεύτερη ημέρα του International Six Days Enduro 2017 κινήθηκε στην ίδια διαδρομή της πρώτης, στα δάση της Γαλλικής υπαίθρου. Για δεύτερη φορά αυτή η διαδρομή δημιούργησε προβλήματα, όχι τόσα στην κατηγορία Trophy όσο στην Junior και τις Γυναίκες. Με την Αμερική εκτός παιχνιδιού, ο Ryan Sipes έκανε την αντεπίθεση του για την Γενική κερδίζοντας την δεύτερη ημέρα. Ανέβηκε θέσεις η ελληνική ομάδα.

Κατηγορία World Trophy
Οι περισσότερες ομάδες «έβαλαν μυαλό» μετά την πρώτη ημέρα και προσπάθησαν να μην ρισκάρουν στην επανάληψη της διαδρομής την δεύτερη. Οι οικοδεσπότες αλλά και πρωτοπόροι της κατάταξης Γάλλοι, δεν μπήκαν στην πρόκληση των Αμερικανών και δεν επιτέθηκαν για την Γενική στο ατομικό. Παρόλα αυτά κατάφεραν με τους Cristophe Nambotin και Loic Larrieu να πλασαριστούν ψηλά, διατηρώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία.

O R.Sipes έκανε την αντεπίθεση του στην Γενική, κερδίζοντας την δεύτερη ημέρα. 

Οι Αυστραλοί με κορυφαίο τον Daniel Milner(τέταρτος της ημέρας) πέρασαν στην δεύτερη θέση και μάλιστα με διαφορά αφού οι τρίτοι πλέον Φινλανδοί φαίνεται να έριξαν τον ρυθμό τους για να κρατηθούν στον αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση από την Πορτογαλία στην τέταρτη θέση, ανεβαίνει η Ιταλία μετά της χτεσινές ποινές χάριν της εκπληκτικής απόδοσης του Davide Guarnery που τερμάτισε στην τρίτη θέση. Στην πρώτη θέση της Γενικής εξακολουθεί να βρίσκεται ο Nambotin παρά την πέμπτη θέση που τερμάτισε την δεύτερη ημέρα. Οι διαφορές είναι μικρές και είναι δύσκολο να διαχειριστεί την πρώτη θέση στην Γενική του ατομικού με την πρώτη θέση της Γαλλίας στον αγώνα. Τον καταδιώκει ο Taylo Robert που και αυτός δεν ρίσκαρε την δεύτερη ημέρα.

Κατηγορία Junior World Trophy
Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήταν η εγκατάλειψη της κατόχου του τροπαίου Σουηδίας,  όταν ο κορυφαίος της αναβάτης ο Mikkael Persson δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα αντιμετωπίζοντας μηχανικά προβλήματα. Με το Joshua Toth σε καλή μέρα οι Αμερικάνοι από την πέμπτη θέση βρέθηκαν να οδηγούν τον αγώνα έχοντας πίσω τους μόλις 2 δευτερόλεπτα(2.62) την Γαλλία που οδηγεί σταθερά στην πρώτη τριάδα. Η καλές εμφανίσεις το Davide Soreca δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν την Ιταλία στην δεύτερη θέση, πέφτοντας στην τρίτη. Εξαιρετική εμφάνιση από τους τέταρτους Χιλιανούς, που κρατάνε πίσω τους μεγάλες υπερδυνάμεις του διεθνούς enduro.

Κατηγορία Womens World Trophy
Το μεγαλύτερο δράμα παίχτηκε στης γυναίκες με την πρωτοπόρο Ισπανία, να βλέπει δύο από τα κορίτσια της να μην τερματίζουν την ημέρα. Μόνη της, η νικήτρια της πρώτης ημέρας Laia Sanz θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάταξη στο ατομικό στο οποίο προηγείται. Με κορυφαία την Tayla Jones που κέρδισε την δεύτερη ημέρα, η Αυστραλία ανέβηκε στην πρώτη θέση των ομάδων και πλέον έχει την Αμερική να την ακολουθεί πέντε δευτερόλεπτα και κάτι πίσω της. Αρκετά πιο πίσω αλλά άνετα στην τρίτη θέση ακολουθεί η Γαλλία που είναι η μοναδική χώρα που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και στις τρεις κατηγορίες.

Οι Έλληνες
Χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά η ομάδα Athens Trophy Team των Παναγιώτη Κακολύρη, Πέτρου Μπίλλη και Γιάννη Σεβαστόπουλου κατάφεραν από την 101η θέση να αναρριχηθούν στην 73η πετυχαίνοντας καλούς χρόνους. Σταθερά συνεχίζει και ο Κων/νος Τρίκκος την ατομική του προσπάθεια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ