Πρόσφατα

ISDE 2017 – Γαλλικός θρίαμβος!

Στην κατάκτηση του φετινού International Six Days Enduro οδηγήθηκαν οι Γάλλοι μένοντας ζωντανοί στην έκτη και τελευταία ημέρα του δύσκολου αγώνα. Μέσα στην πατρίδα τους κατάφεραν να κατακτήσουν τις κατηγορίες World Trophy και Junior World Trophy, επικρατώντας και στην Γενική του ατομικού με τον Loic Larrieu. Στις Γυναίκες η Αυστραλία έφυγε με το τρόπαιο.

Loic Larrieu

Ουσιαστικά οι Γάλλοι φεύγοντας από την πέμπτη ημέρα του αγώνα με έξι λεπτά διαφοράς από από τους δεύτερους Αυστραλούς είχαν κερδίσει τον αγώνα μια και την τελευταία έκτη ημέρα της ειδικής motocross είναι δύσκολο να αλλάξει η κατάταξη. Έτσι η ομάδα των  Jeremy Tarroux – Sherco, Loic Larrieu – Yamaha, Christophe Nambotin – KTM και Christophe Charlier – Husqvarna κατάφεραν να κατακτήσουν την 92η έκδοση του θεσμού. Οι Αυστραλοί κράτησαν τους Γάλλους σε ένταση σε ολόκληρο τον αγώνα χωρίς όμως ποτέ να τους πιέσουν. Περίμεναν ένα λάθος των τρικολόρ, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να διατηρήσουν την δεύτερη θέση.  Στο τέλος κατάφεραν να πάρουν την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτους τους Φινλανδούς που και αυτοί έδειχναν περισσότερο να τους απασχολεί η διατήρηση της τρίτης θέσης από την διεκδίκηση μιας καλύτερης διάκρισης. Βέβαια όλες οι ομάδες πόνταραν στα λάθη των άλλων καθώς δεν υπήρχε περιθώριο καμίας απώλειας στο φετινό SIX DAYS, κάτι που φάνηκε από την πρώτη ημέρα με την έξοδο της κατόχου του περσινού τροπαίου Αμερικής. Οι Πορτογάλοι τα κατάφεραν να πάρουν την τέταρτη θέση με τους Βρετανούς να κάνουν τις τελευταίες ημέρες την επίθεση τους και να κλέβουν την πέμπτη θέση από τους Σουηδούς.

Στο ατομικό ο Loic Larrieu μετά από ένα περιπετειώδες SIX DAYS με ποινές(την πρώτη ημέρα) αλλά και με την εύνοια της τύχης μετά τον τραυματισμό του πρωτοπόρου Nambotin, κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον εκπληκτικό τις τελευταίες ημέρες Josep Garcia που μάλιστα έκανε έναν φανταστικό αγώνα την τελευταία ημέρα κερδίζοντας την motocross ειδική. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Nathan Watson που και αυτός ανέβασε ρυθμό στο τέλος του αγώνα ανεβάζοντας θέσεις τον εαυτό του αλλά και την ομάδα της Βρετανίας.

Σάρωσαν οι Γάλλοι. Ανέβηκαν όλοι στο βάθρο, με τους περισσότερους στο ψηλότερο σκαλί.

Στην κατηγορία Junior World Trophy υπήρχε έντονος ανταγωνισμός για την πρώτη θέση την οποία κατάφεραν να διατηρήσουν οι Γάλλοι από την τρίτη ημέρα και μετά. Οι Ιταλοί όμως δεν τους άφησαν σε χλωρό κλαρί, τους καταδίωξαν μέχρι και την τελευταία ημέρα τερματίζοντας μόλις 15 δευτερόλεπτα στην δεύτερη θέση. Με τόσο έντονο ανταγωνισμό η ποινή του ενός λεπτού της τρίτης ημέρας ήταν καθοριστική για την ομάδα της Αμερικής η οποία έπεσε από την πρώτη, στην τρίτη θέση. Κατάφεραν να διατηρηθούν εκεί εύκολα αφού οι τέταρτοι Βρετανοί δεν είχαν τον ρυθμό για να τους απειλήσουν. Μακριά από την πρώτη τριάδα και οι Ισπανοί, σε ρυθμούς επιβίωσης περίμεναν ένα λάθος από τους πρωτοπόρους για να αναρριχηθούν στην κατάταξη κάτι το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Εξαιρετικό αποτέλεσμα για τους Χιλιανούς στην έκτη θέση, χτίζοντας μια ομάδα που θα δημιουργήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο επόμενο ISDE, που θα πραγματοποιηθεί στην Χιλή.

Στις Γυναίκες ο αγώνας είχε κριθεί από την προηγούμενη ημέρα καθώς τα κορίτσια από την Αυστραλία απολάμβαναν πάνω από έξι λεπτά διαφοράς από τις Αμερικανίδες. Την τελευταία ημέρα κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά οι Αμερικανίδες όχι τόσο για να επιτεθούν στην πρώτη θέση όσο για να κρατήσουν πίσω τους τις οικοδέσποινες Γαλλίδες που τις απειλούσαν. Στο τέλος Αυστραλία, Αμερική και Γαλλία ανέβηκαν στον βάθρο της κατηγορίας Womens World Trophy, με την Laia Sanz να κερδίζει άνετα στο ατομικό έχοντας πίσω της την δεύτερη Tayla Jones και την τρίτη Brandy Richards.

Οι Ελληνικές συμμετοχές της ομάδας Athens Enduro Club των Παναγιώτη Κακολύρη, Γιάννη Σεβαστόπουλου και Πέτρου Μπίλλη κατάφεραν να τερματίσουν στην 59η θέση της κατηγορίας των Club’s ενώ και ο Κων/νος Τρίκκος είδε την σημαία του τερματισμού στον δυσκολότερο αγώνα enduro της χρονιάς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το επόμενο International Six Days Enduro θα πραγματοποιηθεί στην Χιλή.