Πρόσφατα

Νικητής του 4ου αγώνα Scramble Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ  και πρωταθλητής S1 o Ανδρέας Θεοδώρου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ.
Στην ιστορία με πολύ καλές εντυπώσεις περνά ο 4ος αγώνας του Πρωταθλήματος Scramble που έγινε στο δάσος του Ταϋγέτου, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου Με 50 αθλητές στην εκκίνηση μιας εκπληκτικής διαδρομής, η οποία χαρακτηρίστικε από τις καλύτερες έως τώρα στο πρωτάθλημα το θέαμα ήταν εντυπωσιακό!

Όλα κύλησαν ομαλά, με σύμμαχο τον καιρό όχι όμως και τον κόσμο αφού οι θεατές δεν ήταν όσοι θα θέλανε!
Ιδιαίτερης εντύπωσης το κοινό άναμμα των κινητήρων, κατόπιν συνεννόησης και σύμφωνης γνώμης αγωνιζομένων και διοργανωτών, μια δίκαιη απόφαση που «έσβησε» το πλεονέκτημα των Enduro μοτοσυκλετών έναντι των MX.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
● Στην S1 ο Ανδρέας Θεοδώρου τερμάτισε πρώτος και 3ος γενικής, παίρνοντας το πρωτάθλημα και μαθηματικά!
Στην ιδία κατηγορία ο Μιχάλης Κατζιλιέρης τερμάτισε 4ος .
● Στην S2 ο Ραπατσουλέας επαλήθευσε τα προγνωστικά, κέρδισε την κατηγορία και χρειάζεται ένα βαθμό για να στεφθεί πρωταθλητής.
Δεύτερος κατετάγη ο Βλάσης Κόρκας, και τρίτος ο Άρης Πυρλής.
Ο Μούγιος της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ., τερμάτισε 4ος με την έλλειψη προπόνησης να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, ειδικά στους τελευταίους γύρους του αγώνα. 5ος τερμάτισε ο Γιώργος Σπύρης που πλέον έχει 49 βαθμούς προηγείται του συναθλητή του Θανάση Μούγιου που βρίσκεται στους 44 βαθμούς στην 3η θέση της γενικής!
● Στην SSENIOR νικητής ήταν ο Αναστασόπουλος, αφήνοντας 2ο τον Κολεύρη και 3ο τον Γκλιάτη με τις μάχες μεταξύ τους συναρπαστικές.
Πλέον ο Κολεύρης έχει μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
● Στην EXPERT, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κοτούλας ο οποίος κέρδισε και στην γενική! Με μόλις 7 δευτέρα πίσω του, ο Γιώργος Κυπραίος ήταν 2ος γενικής και τρίτος ο Θέος Λάμπρος.
● Στην SJUNIOR νικητής, όπως αναμενόταν, αναδείχθηκε ο Ευμορφιάδης και δεύτερος ο Ζαγλαράς.
● Στη SB (45′) πρώτος τερμάτισε o Κολιάκος, δεύτερος ο Ζαφείρης Μαραγκός και τρίτος ο Διαλιατσής, μιας και ο έτερος Δημήτρης Μαραγκός εγκατέλειψε εξαιτίας βλάβης.

Ευχαριστήριο
Το Αθλητικό Σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. ευχαριστεί για την πολύτιμη συνεισφορά τους, τους χορηγούς του αγώνα καθώς και το Δασαρχείο Μεσσηνίας, το δήμο Καλαμάτας, το Αθλητικό Σωματείο ΑΟΛΜΟ, Και τους Σπήλιο Αναστάσιο , Φραγκούλη Κωστα τον αλυτάρχη του αγώνα Τσάγκλα Νικόλαο, τους Διασώστες Σαμαρείτες, τις τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα της Καλαμάτας που στήριξαν τον αγώνα, το Κέντρο Αποθεραπείας «Διάπλαση» για την παροχή ασθενοφόρου, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην άριστη διεξαγωγή του αγώνα 4ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Scramble που διεξήχθη την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, στον Ταΰγετο θέση: Προφήτης Ηλίας.

Κρήτη, όχι Αττική
το φινάλε του Scramble!
Για λόγους που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί ή διαρρεύσει το σωματείο της ΕΔΟ που είχε αναλάβει να διοργανώσει τον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος αλλα και του Νοτιου Ελλάδος , λίγο καιρό πριν δήλωσε αδυναμία!
Ο αγώνας επρόκειτο να διεξήχθη στην Αττική στις 29 Οκτωβρίου και μόλις 20 ημέρες πριν, η ομοσπονδία κάνει γνωστό πως η δράση μεταφέρεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο!
Μια απρόσμενη εξέλιξη, εκτός προγράμματος και με σοβαρό κόστος για τους αθλητές που θα πρέπει να ταξιδέψουν (αν τελικά λάβουν μέρος) πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να συμμετάσχουν!
Από τη μια, η εξέλιξη αυτή καθιστά δύσκολη την μετακίνηση των αθλητών που με ανύπαρκτα ή έστω μικρά μπατζετ καλούνται να κάνουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι κι από την άλλη αλλάζει τις ισορροπίες και τους όρους του πρωταθλήματος!
Ήδη αρκετοί αθλητές δήλωσαν αδυναμία να συμμετάσχουν, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα κινδυνεύουν να χάσουν όσα πάλεψαν ολάκερη χρονιά για να κερδίσουν, όπως στην περίπτωση Ραπατσουλέα που σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή χάνει το πρωτάθλημα,
Το γεγονός αυτό γεννά αρκετά ερωτήματα και για την στάση της Ομοσπονδίας απέναντι σε κρούσματα ασυνέπειας που αποδιοργανώνουν αθλητές και σωματεία, προκαλώντας σοβαρούς κραδασμούς στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Από τη μια, ορισμένοι επιθυμούν την τιμωρία ανάλογων περιστατικών κι από την άλλη υποστηρίζουν πως η Ομοσπονδία όφειλε μετά την αδικαιολόγητη αδυναμία του σωματείου να φέρει σε πέρας τον αγώνα, να μεταφέρει κάπου κοντά τον τόπο διεξαγωγής του, ενώ ακούγεται και η άποψη πως η ίδια η ΑΜΟΤΟΕ θα μπορούσε να πάρει επ’ ώμου τη διοργάνωση του, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με την ταχύτητα, διατηρώντας την απαιτούμενη ισορροπία και τους ίσους όρους σε μια τόσο κομβική στιγμή του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα