Πρόσφατα

Rally – Νίκη M.Walkner στο Μαρόκο, παγκόσμιος πρωταθλητής ο P.Quintanilla και το 2017

Κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally ο Pablo Quintanilla έφυγε με τον τίτλο μετά από ένα πολύ δύσκολο αγώνα στο Μαρόκο. Η ποινή του Χιλιανού, και το λάθος στην πλοήγηση του Kevin Benavides έδωσαν την νίκη στον Matthias Walkner που οδήγησε σταθερά σε ολόκληρο τον αγώνα.

O τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος στο Μαρόκο αποδείχτηκε σκληρός και δύσκολος με πολλά ποτάμια λάσπης, δύσκολα στην προσπέλαση τους αλλά φέρνοντας και προβλήματα στην πλοήγηση για τους περισσότερους οδηγούς. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και πλέον πρωταθλητής Quintanilla έχασε ένα check point την δεύτερη ημέρα και δέχτηκε ποινή πέφτοντας από την τρίτη θέση στην ένατη. Από εκεί και μετά ο Benavides για να πάρει τον τίτλο έπρεπε να τερματίσει στην πρώτη θέση με τον Quintanilla να μην φέρνει καλύτερο αποτέλεσμα από την έκτη θέση. Την τελευταία ημέρα ο Benavides οδήγησε και διεκδίκησε την πρώτη θέση όμως έκανε ένα λάθος στην πλοήγηση που τον έστειλε από δεύτερο, έκτο στην κατάταξη της ημέρας. Ωστόσο ο Walkner πάνω στην ολοκαίνουργια KTM Rally, απέφυγε τα πολλά λάθη και κατάφερε να πάρει την νίκη στο Oilibya Rally του Μαρόκο  με τον Benavides στην δεύτερη θέση και τον Ricky Brabec να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Πρωταθλητής αναδείχτηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Quintanilla υπερασπίζοντας άξια τον πρώτο του τίτλο που κατέκτησε την περσινή χρονιά. Ο Benavides σε έναν αγώνα βρέθηκε από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας στην δεύτερη και μάλιστα στον τελευταίο αγώνα διεκδίκησε και το πρωτάθλημα, χάνοντας το στο τέλος, για μόλις τρεις βαθμούς. Μετά την νίκη του στον τελευταίο αγώνα ο Walkner κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Να θυμίσουμε ότι ο νικητής του φετινού Rally Dakar, Sam Sunderland τραυματίστηκε στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα Rally Marocco 2017

Pos. Rider Num Nation Team Time/Gap
1 WALKNER Matthias AUT KTM Factory Racing Team 10:03’49
2 BENAVIDES Kevin ARG Monster Energy Honda Team +13’42
3 BRABEC Ricky USA Monster Energy Honda Team +16’58
4 MEO Antoine FRA KTM Factory Racing Team +18’27
5 PEDRERO Joan SPA Sherco TVS Rally Factory +22’28
6 METGE Adrien FRA Sherco TVS Rally Factory +36’52
7 QUINTANILLA Pablo CHI Husqvarna Factory Rally Team +37’22
8 RODRIGUES Joaquim POR Hero Motorsports Team Rally +44’29
9 SANZ Laia SPA KTM Factory Racing Team +44’52
10 SANTOLINO Lorenzo SPA Sherco TVS Rally Factory +54’30

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally 2017

1. Pablo Quintanilla (Husqvarna) 100
2. Kevin Benavides (Honda) 97
3. Matthias Walkner (KTM) 94
4. Paulo Goncalves (Honda) 85
5. Sam Sunderland (KTM) 84

Προηγούμενοι πρωταθλητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally

2017 Pablo Quintanilla (Husqvarna)
2016 Toby Price (KTM)
2015 Sam Sunderland (KTM)
2014 Marc Coma (KTM)
2013 Paulo Gonçalves (Honda)
2012 Cyril Despres (KTM)