Πρόσφατα

Super Enduro 2018 – Δεύτερη φετινή νίκη για τον T.Blazusiak

Μετά τις χαοτικές καταστάσεις στον προηγούμενο αγώνα στην Μάλαγα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Super Enduro 2018 συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς στο Bilbao με τον Taddy Blazusiak να κερδίζει τον τελευταίο από τους τρεις Τελικούς και να κατακτάει την νίκη στον τέταρτο και προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.

Στον πρώτο Τελικό ο περσινός πρωταθλητής Colton Haaker έφυγε μπροστά από την αρχή όμως τελικά τον έφτασε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cody Webb και μετά από ένα λάθος του Haaker πήρε την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Webb κέρδισε άνετα τον πρώτο Τελικό αφήνοντας αρκετά πίσω του τους Blazusiak και Jonny Walker που τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Στον δεύτερο Τελικό άρχισαν τα δράματα με κόλλημα αρκετών οδηγών στην εκκίνηση με αποτέλεσμα ο Blazusiak να πάρει την πρωτοπορία προσπερνώντας τον Walker. Όμως και τους δύο κατάφερε να τους περάσει ο Webb με τον Blazusiak να καταφέρνει στον τελευταίο γύρο να απειλήσει τον Webb, χωρίς όμως να μπορέσει να τον περάσει.

Στον τρίτο και τελευταίο Τελικό ο Blazusiak πήρε την εκκίνηση αφήνοντας πίσω του του Walker και Webb οι οποίοι είχαν αρχίσει να έχουν προβλήματα με πτώσεις. Ο Blazusiak(2-2-1) κατάφερε στο τέλος να κερδίσει τον τελευταίο Τελικό κάτι που του εξασφάλισε την δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Με τρεις τρίτες θέσεις ο Walker ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου με τον Webb(1-1-8) να έχει έναν δραματικό τρίτο Τελικό με πολλές πτώσεις και μάλιστα σε μια από αυτές τραυμάτισε και μια κριτή του αγώνα, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα και να διατηρήσει την πρωτοπορία του στην βαθμολογία.

Βαθμολογία
1. Cody WEBB 202
2.Taddy BLAZUSIAK 185
3. Billy BOLT 169
4. Jonny WALKER 153
5. Colton HAAKER 146
6.Manuel LETTENBICHLER 132
7. Alfredo GOMEZ 10
8. Blake GUTZEIT 74
9. Cristobal GUERRERO 59
10. Benjamin HERRERA 47