Πρόσφατα

EnduroGP – Πάγωσαν τους παγκόσμιους οι Φινλανδοί με τις επιδόσεις τους, στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος!

Κάτω από πολικό ψύχος και με τις τελευταίες ειδικές να πραγματοποιούνται στο σκοτάδι, ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP 2018 στην Φινλανδία. Την πρώτη ημέρα επικράτησαν οι Φινλανδοί με καλύτερο τον Aleksi Jukola ενώ την Κυριακή νικητής αναδείχτηκε ο επίσης Φιλανδός Eero Remes με τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος να έχουν καλύτερες επιδόσεις από το Σάββατο.

Με μια πρώτη και μια τρίτη θέση στην EnduroGP ο A.Jukola πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στο GP της πατρίδας του κερδίζοντας παράλληλα και την Ε3.

Κατηγορία EnduroGP
H Γενική όπως και οι περισσότερες κατηγορίες του αγώνα ήταν υπόθεση Φιλανδών με τους Aleksi Jukola και Eemil Pohjola να διεκδικούν την πρώτη θέση το Σάββατο μέχρι ο Pohjola να εγκαταλείψει και να παραδώσει την πρώτη θέση στον Jukola. Την Κυριακή στην μάχη της πρώτης θέσης μπήκε από νωρίς και ο Eero Remes(επίσης Φινλανδός) την οποία κατάφερε να κερδίσει από τον και πάλι ανταγωνιστικό Pohjola. Ο Jukola ήταν τρίτος και αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πέντε πρώτοι και τις δύο ημέρες ήταν Φινλανδοί αναβάτες.

Αποτελέσματα 1ης ημέρας Αποτελέσματα 2ης ημέρας

Δεν περίμενε να κερδίσει την πρώτη ημέρα της Ε1 ο J.McCanney.

Κατηγορία E1
Μετά την εγκατάλειψη του Phjola το Σάββατο η νίκη πήγε στον Jamie McCanney, όμως την Κυριακή ο Φινλανδός παλεύοντας για την πρώτη θέση στην Γενική κατάφερε άνετα να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία. Όσο για τον Βρετανό, ήταν έκπληξη για τον ίδιο η νίκη του Σαββάτου και την Κυριακή δήλωσε φανερά κουρασμένος ότι δεν μπορούσε για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Με δύο τερματισμούς στην πρώτη τριάδα ο Bradley Freeman(3-3) είχε τα καλύτερα συνολικά αποτελέσματα των δύο ημερών για την κατηγορία ενώ οι Φινλανδοί  Henry Olenius και Jussi Arvaja πήραν από μια δεύτερη θέση την Κυριακή και το Σάββατο αντίστοιχα.

Αποτελέσματα 2ης ημέρας

Ένα μηχανικό πρόβλημα λίγο πριν το τέλος της πρώτης ημέρας στέρησε από τον E.Pohjola μια μεγάλη νίκη στην EnduroGP και την Ε1. Επέστρεψε νικηφόρα την Κυριακή στην κατηγορία του αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Remes στην Γενική.  

Κατηγορία Ε2
Παρά το γεγονός ότι ο Eero Remes δεν ήταν κοντά την πρώτη ημέρα να διεκδικήσει την Γενική από τους συμπατριώτες του Φινλανδούς, κατάφερε και τις δύο ημέρες να κερδίσει την κατηγορία του. To Σάββατο ο Matti Oikari δεν τον άφησε σε ησυχία τερματίζοντας τελικά δεύτερος μπροστά από τον νικητή της μάχης για την τρίτη θέση Alex Salvini. Την Κυριακή ο Remes ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ενώ ο Salvini κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση μπροστά από τον Matthiew Phillips που ταλαιπωρήθηκε με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του και τις δύο ημέρες.

Αποτελέσματα 2ης ημέρας

To χιόνι είναι το τερέν των Φιλανδών με πρώτο και καλύτερο τον Eero Remes αλλά στον φετινό αγώνα είχε να ανταγωνιστεί πολλούς συμπατριώτες του. 

 

Κατηγορία Ε3
Διεκδικώντας την Γενική και τις δύο ημέρες και τερματίζοντας στην πρώτη θέση από όλες τις κατηγορίες το Σάββατο ο Aleksi Jukola ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο φιλανδικό χιόνι της κατηγορίας. Στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας αλλά και της Γενικής τον συνόδευσαν οι συμπατριώτες του Toni Eriksson και Mika Tamminen ενώ την Κυριακή η τρίτη θέση άλλαξε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Steve Holcombe να ανεβαίνει από την πέμπτη θέση του Σαββάτου.

Αποτελέσματα 2ης ημέρας

Επόμενος αγώνας 27-29/4/18 Santiago de Compostela Ισπανία.