Πρόσφατα

WESS 2018 – Ο Β.Βolt κερδίζει το Extreme XL Lagares

Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία στους αγώνες Hard Enduro o Billy Bolt κατάφερε να πάρει τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro WESS 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία.

Μετά από δύο ημέρες έντονου ανταγωνισμού με την ειδική endurocross την Παρασκευή και τον γραφικό πρόλογο στα πορτογαλικά σοκάκια του Σαββατου, 252 αγωνιζόμενοι από 20 χώρες ξεκίνησαν τον κυρίως αγώνα της Κυριακής. με τους Pro να κάνουν δύο γύρους και τις υπόλοιπες κατηγορίες έναν αντιμετωπίζοντας μια διαδρομή με δασικά μονοπάτια αλλά και γλιστερά βράχια μέσα σε ποτάμι, που δοκίμασαν τις αντοχές όλων.

Ξεκινώντας ανά 15 δευτερόλεπτα, ο πρώτος των προκριματικών Jonny Walker ξεκίνησε πρώτος και οδήγησε τον αγώνα για το μεγαλύτερο του μέρος μέχρι να αρχίσουν τα ντουμπλαρίσματα και να τον φτάσει ο Billy Bolt. Ο Bolt κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό του, περνώντας τον Walker, τερματίζοντας πρώτος τον αγώνα. Όμως για την νίκη έπρεπε να περιμένει τον τερματισμό του Taddy Blazusiak που λόγω των φτωχών προκριματικών του ξεκίνησε πολύ πίσω αλλά είχε καταφέρει να μαζέψει αρκετό χρόνο. Μετά τον τερματισμό του Πολωνού, ο Bolt είχε κατακτήσει τον αγώνα με τον Walker δεύτερο και τον Manuel Lettenbichler στην τρίτη θέση ενώ ο Blazusiak έμεινε τέταρτος.

Αποτελέσματα WESS Extreme XL Lagares 2018
1. Billy Bolt (Husqvarna – GB)
2. Jonny Walker (KTM – GB)
3. Manuel Lettenbichler (KTM – Germany)
4. Taddy Blazusiak (KTM – Poland)
5. Graham Jarvis (Husqvarna – GB)
6. Cody Webb (KTM – USA)
7. Wade Young (Sherco – RSA)
8. Paul Bolton (KTM – GB)
9. Travis Teasdale (Beta – RSA)
10. Pol Tarres (Husqvarna) – Spain
11. Blake Gutzeit (Yamaha – RSA)
12. Lars Enockl (Gas Gas – Austria)
13. Josep Garcia (KTM – Spain)
14. Michel Bosi (Beta – Italy)
15. Diogo Vieria (Yamaha – Portugal)