Πρόσφατα

Μνημείο στην Φινλανδία για τον Mika Ahola

Επτά χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Mika Ahola, η τοπική κοινωνία της πόλης του Hämeenlinna στην Φινλανδία, τοποθέτησε μνημείο μέσα σε ιστορικό σημείο του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή enduro.

To μνημείο τοποθετήθηκε στο σημείο όπου το τελευταίο International Six Days of Enduro πέρασε από την Φινλανδία και τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Eero Remes και ο Juha Laakso της νικήτριας ομάδας ISDE Junior Trophy του 1996, που είχε πραγματοποιηθεί στην Hämeenlinna. Στον ίδιο αγώνα η Φινλανδική ομάδα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατηγορία Trophy Team με τους Mika Ahola, Kari Tiainen, Jani Laaksonen, Pekka Vijakainen, Petteri Silvan και Vesa Kytonen.

Στην καριέρα του ο Mika Ahola κατάφερε να κατακτήσει πέντε παγκόσμιους τίτλους enduro ενώ πέντε φορές είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση και άλλες δύο στην τρίτη στο τέλος του πρωταθλήματος. Επίσης κατέκτησε επτά φορές το International Six Days of Enduro με την ομάδα της Φινλανδίας. Απεβίωσε μετά από χειρουργικές επιπλοκές το 2012. Τα έξοδα του μνημείου ανέλαβαν η πόλη της Hämeenlinna  και οι λέσχες μοτοσυκλέτας της Hämeenlinna και του Riihimäki.