Πρόσφατα

WESS 2018 – Β.Bolt…ο απόλυτος πρωταθλητής enduro!

Με την ολοκλήρωση του πρόσφατου αγώνα Red Bull Knock Out 2018 στην ολλανδική άμμο, τελείωσε και το πρώτο πρωτάθλημα World Enduro Super Series 2018, πραγματοποιώντας ένα tour οχτώ διαφορετικών αγώνων για την ανάδειξη του καλύτερου off road racer. O Billy Bolt έγραψε ιστορία…κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο του νέου εκπληκτικού θεσμού.

Το βάθρο των πρώτων πρωταθλητών του WESS, B.Bolt(1ος), M.Lettenbichler(2ος), Ν.Watson(3ος).

Τα πράγματα για τον Bolt δεν ήταν εύκολα από την αρχή του δίωρου scramble αγώνα στην ολλανδική άμμο της Χάγης. Έχοντας εξαιρετική ικανότητα στο Hard Enduro έπρεπε να αντεπεξέλθει σε έναν αγώνα ταχύτητας και μάλιστα σε άμμο παραλίας κάτι που δεν ήταν και το ατού του όπως είδαμε σε προηγούμενους παρόμοιους αγώνες. Μετά την εκκίνηση πλασαρίστηκε σε καλή θέση και προσπάθησε να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους του αγώνα, οδηγώντας πάντα χωρίς ρισκάρει την ευνοϊκή του θέση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα WESS, ενώ παρακολουθούσε και την απόδοση των Manuel Lettenbichler και Josep Garcia που τον καταδίωκαν στην βαθμολογία. Το πρώτο μισό του αγώνα κύλησε χωρίς προβλήματα για τον Bolt όμως στο δεύτερο, το διαρκώς εναλλασσόμενο τερέν της άμμου άρχισε να τον προβληματίζει και οι πτώσεις δεν άργησαν να έρθουν. Μετά από δύο πτώσεις και ένα τραυματισμένο FC 450, o Βρετανός πάλεψε για να ανέβει θέσεις φτάνοντας, μέχρι την 12η όπου και τερμάτισε μπροστά από τους διώκτες του στην βαθμολογία, πανηγυρίζοντας έτσι την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στο πρωτάθλημα WESS.

Το έπαθλο του πρωταθλητή WESS ήταν ένα ΚΤΜ Χ-Βow.

Ο Billy Bolt κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα ξεκινώντας εντυπωσιακά την χρονιά κερδίζοντας το Extreme XL Lagares στην Πορτογαλία. Αντιμετώπισε πολλά πάνω και κάτω μέσα στην χρονιά καθώς και μια επέμβαση στο γόνατο στα μέσα της σεζόν. Όμως στους τελευταίους αγώνες στο Megawatt Πολωνίας και στο Hawkstone Park Cross-Country μέσα στην πατρίδα του την Βρετανία, κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο και να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας από την οποία δεν κατέβηκε ποτέ από εκεί και μετά.

Δηλώσεις Billy Bolt: “ Το να γίνω ο Απόλυτος Πρωταθλητής Enduro είναι τεράστια επιτυχία – Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω και πιστεύω ότι θα περάσει λίγος χρόνος μέχρι να το συνειδητοποιήσω – Ο αγώνας σήμερα ήταν τρελός. Είχα δύο μεγάλες πτώσεις πέφτοντας άσχημα στο έδαφος, αλλά κατά τα άλλα τον απόλαυσα.  Ήταν δύσκολο να προσπερνάς άλλους οδηγούς, υπήρχαν μοτοσυκλέτες παντού. Επίσης η διαδρομή άλλαζε γύρο με τον γύρο και όταν ήρθε η παλίρροια  μείωσε στο μισό την μεγάλη ευθεία. Ήξερα ότι έπρεπε να μείνω μακριά από προβλήματα όσο ήταν δυνατόν. Παρά τις δύο πτώσεις μου, κατάφερα να μην έχω άλλα σημαντικά προβλήματα. Συνολικά ήταν μια μεγάλη σεζόν με τόσο διαφορετικούς αγώνες. Από την νίκη μου στον πρώτο γύρο το Extreme XL Lagares νοιώθω ότι ότι έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή από τότε. Να τρέχουμε από Hard Enduro σε κλασικό Enduro, Cross-Country και τώρα Beach Racing και να βγαίνω από όλο αυτό ο απόλυτος πρωταθλητής Enduro είναι εκπληκτικό!»

Τελική βαθμολογία World Enduro Super Series 2018 

1. Billy Bolt (Husqvarna – GBR) 4800
2. Manuel Lettenbichler (KTM – GER) 4470
3. Nathan Watson (KTM – GBR) 4103
4. Josep Garcia (KTM – ESP) 4010
5. Taddy Blazusiak (KTM – POL) 3675
6. Paul Bolton (KTM – GBR) 3377
7. Wade Young (Sherco – RSA) 3220
8. Graham Jarvis (Husqvarna – GBR) 3010
9. Jonny Walker (KTM – GBR) 2900
10. Lars Enockl 2272