Πρόσφατα

ISDE 2018 – Τελευταίο σπριντ για τις θέσεις του βάθρου την πέμπτη ημέρα…άντεξαν οι Αυστραλοί

Την πέμπτη και τελευταία ημέρα στα βουνά της Χιλής για το 93ο International Six Days of Enduro 2018, ανέβηκε η πίεση κυρίως στην World Trophy με τους Αμερικάνους αλλά και τους Ιταλούς να πιέζουν ομαδικά για να μειώσουν τους χρόνους με την ελπίδα να ανέβουν ένα σκαλί πιο πάνω στο βάθρο του αγώνα. Οι Αυστραλοί όμως ανταποκρίθηκαν και μάλιστα επικράτησαν παρά την πίεση, με τον εκπληκτικό Daniel Milner να κερδίζει ακόμα μια ημέρα στην Γενική κατάταξη.

Steward BAYLOR – KTM FIM ISDE 2018 Viña del Mar

Οι Αμερικάνοι είχαν όλες τις ημέρες τον Taylor Robert μπροστά να πιέζει τον Milner για την πρώτη θέση της Γενικής αλλά και για να προσφέρει καλούς χρόνους στην ομάδα. Χρειαζόντουσαν όμως κάτι παραπάνω από αυτό και την πέμπτη ημέρα ο Steward Baylor ανέβασε την απόδοση του για να βοηθήσει την Αμερική να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Όμως οι Αυστραλοί είχαν για ακόμα μια ημέρα δύο αναβάτες στην πρώτη τριάδα με τον Daniel Sanders να καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από τον Robert, αφήνοντας τέταρτο στο τέλος τον S.Baylor. Η καλή εμφάνιση του Baylor την πέμπτη ημέρα τον έφερε στην τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης της Γενικής, προσπερνώντας τον Andrea Verona που δεν είχε καλή ημέρα. Εκπληκτική ομαδική επίθεση από την ομάδα της Ιταλίας με τέσσερις αναβάτες στην πρώτη επτάδα κάτι που τελικά δεν έφερε αλλαγές στην πρώτη τριάδα της World Trophy με τις Αυστραλία, Αμερική και Ιταλία να διατηρούν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Λάθη και ποινές, πιθανότατα αποτέλεσμα της κούρασης, περιόρισαν σήμερα τον πρωτοπόρο της Junior αλλά και της Ε1 Andrea Verona. Την σκυτάλη για την Ιταλική ομάδα πήρε ο Matteo Cavallo μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της Γενικής, υπερασπίζοντας την πρώτη θέση στην Junior Trophy της Ιταλίας. Οι δεύτεροι της κατάταξης Αμερικάνοι προσπάθησαν να πιέσουν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κρατήσουν σταθερή την διαφορά τους από την πρώτη θέση. Η μάχη της τρίτης θέσης έληξε σήμερα, με τους Γάλλους να αυξάνουν όσο έπρεπε την διαφορά, από την πίεση που τους επέβαλλαν εχτές οι οικοδεσπότες Χιλιανοί.

Matteo CAVALLO – BETA FIM ISDE 2018 Viña del Mar

Στο ατομικό των ανδρών ο Verona διατηρεί την πρώτη θέση στην Ε1 και είναι ο καλύτερος της Junior, με τον Robert να κρατάει πλέον άνετα την Ε2. Στην Γενική αλλά και την E3 o Milner απολαμβάνει μεγάλες διαφορές έχοντας κερδίσει τις τέσσερις από τις πέντε ημέρες μέχρι στιγμής.

Στις Γυναίκες η Αυστραλία με την Tayler Jones παρέμειναν στην πρώτη θέση σε ομαδικό και ατομικό και ενώ η Αμερική παραμένει δεύτερη με την Ισπανία τρίτη, η Γαλλία, έχασε μια αναβάτη και από την τέταρτη θέση έπεσε στην έκτη. H πέμπτη ημέρα δεν ήταν καλή για τις Γαλλίδες καθώς και στο ατομικό των Γυναικών η Livia Lancelot έπεσε στην τρίτη θέση και τώρα είναι μόλις έξι δευτερόλεπτα πίσω από την Brandy Richards και όλα θα κριθούν αύριο στον αγώνα motocross, με την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ΜΧ Lancelot, να έχει τον πρώτο λόγο.

Tayla JONES – HUSQVARNA FIM ISDE 2018 Viña del Mar

Η τελευταία έκτη ημέρα του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην Mantaqua λίγο έξω από την Vina del Mar, με τον παραδοσιακό αγώνα motocross σε μια πίστα δίπλα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αποτελέσματα πέμπτης ημέρας ISDE 2018 World Trophy 

Αποτελέσματα πέμπτης ημέρας ISDE 2018 Junior World Trophy

Αποτελέσματα πέμπτης ημέρας ISDE 2018  Womens World Trophy

Davide Guarneri – FIM ISDE 2018 Chile

Jaume Betrieu – FIM ISDE 2018 Chile

Andrea VERONA – TM FIM ISDE 2018 Viña del Mar