Πρόσφατα

ISDE 2018 – H Αυστραλία κυριαρχεί σε World Trophy και στις Γυναίκες…οι Ιταλοί στην Junior

Μετά από έξι ημέρες στα σκονισμένα βουνά και την ζέστη της Χιλής, το International Six Days of Enduro 2018 ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τους εορταστικούς αγώνες motocross στην άμμο της Mantaqua. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες δεν είχαν την πολυτέλεια μιας εγκατάλειψης, έγιναν σκληροί και θεματικοί αγώνες την τελευταία ημέρα. Τα πράγματα στην κατάταξη δεν άλλαξαν και οι Αυστραλοί κατέκτησαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους τo ISDE στην κατηγορία World Trophy με αρχηγό τον άνθρωπο του αγώνα Daniel Milner. Στις Γυναίκες η Tayla Jones έγραψε ιστορία κερδίζοντας το ατομικό, ανεβάζοντας παράλληλα την ομάδα της Αυστραλίας στην πρώτη θέση, για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Για δεκαπέντε δευτερόλεπτα πέρσι, οι Ιταλοί έχασαν την κατηγορία Junior αλλά όπως δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Andrea Verona, δεν θα επέτρεπε αυτό να ξανασυμβεί φέτος. Η Ιταλία, ήταν η νικήτρια με μεγάλη διαφορά στην Junior για όγδοη φορά στην ιστορία της.

Οι σκληροτράχηλοι Αυστραλοί έδειξαν για ακόμα μια φορά το αστείρευτο πείσμα τους στο φετινό ISDE. Με τις εκπληκτικές εμφανίσεις των Daniel Milner και Daniel Sanders που βρισκόντουσαν μέσα στην πρώτη τριάδα κάθε ημέρα και παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Lyndon Snodgrass μόλις την δεύτερη ημέρα, δεν σταμάτησαν ποτέ να παλεύουν για την πρώτη θέση αν και ήξεραν ότι με μια ακόμα εγκατάλειψη τελείωναν όλα. Ο Milner κερδίζοντας 13 ειδικές, την Γενική αλλά και την Ε3 κατηγορία ήταν αδιαμφισβήτητα ο άνθρωπος του αγώνα αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές φορές αν δεν κέρδιζε ο Milner, ο Sanders ήταν σχεδόν πάντα στην δεύτερη θέση για να συνεχίσει την δουλειά για τους Αυστραλούς.

Daniel MILNER – FIM ISDE 2018 Viña del Mar

Ο μόνος που κατάφερε να αντισταθεί στο αυστραλιανό δίδυμο ήταν ο Αμερικανός Taylor Robert κερδίζοντας κάποιες ειδικές, μπαίνοντας ανάμεσα τους στα τελικά αποτελέσματα της Γενικής. Η Αμερική προσπάθησε να πιέσει μέχρι και την τελευταία ημέρα τους Αυστραλούς, ελπίζοντας σε κάποια εγκατάλειψη τους. Κέρδισε με διαφορά την τελευταία motocross ημέρα με τον Zachary Bell(καλύτερο χρόνο στον σύνολο και νικητής του σκέλους της Ε3) και με την άνοδο τις τελευταίες ημέρες του Steward Baylor που κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της Γενικής τερματίζοντας στο τέλος, στην δεύτερη θέση της Ε2. Οι Αμερικάνοι, είδαν την σημαία τους στον ψηλότερο ιστό στην κατηγορία Ε2 όπου νικητής ήταν ο Robert και στην WT κατέλαβαν την δεύτερη θέση.

Australia – FIM ISDE 2018 Viña del Mar

 

Οι Ιταλοί φέτος δούλεψαν σαν ομάδα και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν με έξυπνη στρατηγική τον αγώνα. Κυνήγησαν το χρονόμετρο σε συγκεκριμένες ημέρες από κοινού ενώ στο τέλος επέτρεψαν στον Davide Guarneri να πιέσει για την νίκη στο ατομικό της Ε1. Ο Guarneri κέρδισε ειδικές και ημέρες για την κατηγορία όπως και το σκέλος της Ε1 στην motocross, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά που είχε χτίσει ο συμπατριώτης του Andrea Verona(Junior) με την εκπληκτική απόδοση τις πρώτες ημέρες. Οι Ιταλοί με την καλή απόδοση του Guarneri(2ος Ε2, 9ος Γενικής), του Thomas Oldrati(3ος Ε2, 8ος Γενικής) αλλά κυρίως του Giacomo Redondi(3ος Ε3, 5ος Γενικής) ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην World Trophy, αφήνοντας τους περσινούς νικητές του αγώνα Γάλλους, στην τέταρτη θέση.

Μετά από δέκα χρόνια και χάνοντας το περσινό τίτλο της Junior για δεκαπέντε δευτερόλεπτα, οι Ιταλοί επέστρεψαν στην κορυφή της κατηγορίας για όγδοη φορά στην ιστορία τους. Ο εκπληκτικός τις πρώτες ημέρες Andrea Verona αλλά και στην συνέχεια με την άνοδο του Matteo Cavallo κατάφεραν να κρατηθούν στην πρώτη θέση από την αρχή, έχοντας μαζί τους τον σταθερό και γρήγορο κατά διαστήματα Davide Soreca. O Verona, κατάφερε μάλιστα να κερδίσει και την Ε1 στο φετινό ISDE ανάμεσα σε μεγάλου και έμπειρους αναβάτες της κατηγορίας. Αν και οι Ιταλοί κρατούσαν μια απόσταση ασφαλείας από την δεύτερη θέση ωστόσο οι Αμερικάνοι κατάφερναν να την κρατούν πάντα σταθερή ελπίζοντας σε κάποιον αστάθμητο παράγοντα στο πάντα απρόβλεπτο ISDE. Οι Αμερικάνοι πήραν στο τέλος την δεύτερη θέση με τους περσινούς νικητές Γάλλους τρίτους, που δέχτηκαν πίεση τις τελευταίες ημέρες από τους τέταρτους τελικά Χιλιανούς.

Australia – FIM ISDE 2018 Viña del Mar

Το Χρυσό Κορίτσι του ISDE Tayla Jones οδήγησε την Αυστραλία σε ακόμα μια κατάκτηση του μεγάλου enduro αγώνα. Συμμετέχοντας σε όλες τις ομάδες της Αυστραλίας που κατέκτησαν την κατηγορία Γυναικών τα έξι τελευταία χρόνια, η Jones έγραψε ιστορία κερδίζοντας παράλληλα και την ατομική κατηγορία των Γυναικών. Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν άνετα οι Αμερικανίδες δείχνοντας ότι φέτος η Ηνωμένες Πολιτείες κυνήγησαν την νίκη σε όλες τις κατηγορίες, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση σε WT, JT και WWT. Στην τρίτη θέση των Γυναικών τερμάτισαν οι Ισπανίδες χωρίς όμως να συμμετέχει φέτος το μεγάλο τους αστέρι Laia Sanz.

To ISDE δίνει ραντεβού στις 21-26 Οκτωβρίου 2019 στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας για την 94η διοργάνωση του ιστορικού θεσμού.

Podium Women – FIM ISDE 2018 Viña del Mar

Τελικά αποτελέσματα ISDE 2018 World Trophy

Τελικά αποτελέσματα ISDE 2018 Junior Trophy

Τελικά αποτελέσματα ISDE 2018 Womens Trophy

 

Περισσότερα αποτελέσματα.