Πρόσφατα

Αποσύρεται και η επίσημη ομάδα της Yamaha από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro

Μετά την αποχώρηση των εργοστασιακών ομάδων ΚΤΜ και Husqvarna από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2018, σειρά πήρε για την νέα σεζόν η επίσημη ομάδα της Yamaha η Outsiders Yamaha Official Enduro Team. Όπως εξήγησε ο Team Manager της Yamaha Europe Enduro και Rally  Alexandre Kowalski, οι αυξανόμενοι περιορισμοί στις μοτοσυκλέτες enduro, δεν επιτρέπουν αυτήν την στιγμή να ομολογκαριστεί το WR450F το 2019, δημιουργώντας προβλήματα στην ομάδα καθώς θα πρέπει να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro, με προδιαγραφές για μοτοσυκλέτες δρόμου. Επίσης ανέφερε ότι η ομάδα θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της σε κάτι καινούργιο πάντα στο enduro, κάτι που εμείς αντιλαμβανόμαστε την συμμετοχή της στο World Enduro Super Serries που ολοκλήρωσε φέτος την πρώτη του χρονιά με την εργοστασιακή υποστήριξη των ΚΤΜ-Husqvarna.

Το μέλλον των οδηγών της ομάδας αλλάζει και ο Loic Larrieu θα βρεθεί στην ΤΜ για το 2019 ενώ αβεβαιότητα υπάρχει για τους Jamie McCanney και Cristobal Guerrero. H Yamaha όμως δεν θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro το 2019, συμμετέχοντας με την δορυφορική ομάδα Johansson Racing Team.

Πάντως σε όλο αυτό το θέμα αναμένονται εξελίξεις. Σε δική μας έρευνα, ο Δημήτρης Χελιώτης(Yamaha Racing – Worksbike Team) μας διαβεβαίωσε ότι η Yamaha στην Ελλάδα θα αγωνιστεί κανονικά στα πρωταθλήματα enduro το 2019 και ότι το όλο θέμα αποτελεί μια εσωτερική διαδικασία του εργοστασίου της Yamaha με την Ευρωπαϊκή της αγορά το οποίο θα λυθεί άμεσα τους επόμενους μήνες.