Πρόσφατα

Παγκόσμιο Κύπελλο Open Enduro 2019 για τους ερασιτέχνες μαζί με το EnduroGP

Μετά από αρκετά χρόνια προγραμματισμού η FIM μαζί με τον διοργανωτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP ΑΒC, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Enduro το 2019 που θα συμμετέχει και στους επτά αγώνες του καλεντάρι EnduroGP.

Η ιδέα αφορά του ερασιτέχνες αναβάτες που θέλουν να συμμετέχουν στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP αλλά το κόστος συμμετοχής είναι υπέρογκο και αποτρεπτικό, ακόμα και για οδηγούς που ο θεσμός περνάει από την χώρα τους και δεν έχουν τα μεγάλα έξοδα μετακίνησης των υπολοίπων. Έτσι η ABC και η FIM, αποφάσισαν οι license να κοστίζει 61 ευρώ η ετήσια με ασφάλεια και 30.50 η ημερήσια χωρίς ασφάλεια. Επίσης το παράβολο της συμμετοχής ορίστηκε στα 120 ευρώ. Αυτή η κίνηση σίγουρα θα αυξήσει τις συμμετοχές σε όλους τους αγώνες με την προσθήκη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Enduro.

Τώρα, σε αυτόν τον νέο θεσμό μπορούν να συμμετέχουν αναβάτες από 16 χρονών και πάνω και οι κατηγορίες είναι τρεις. Μία μόνο με δίχρονα όλων των κυβισμών, μία μόνο με τετράχρονα όλων των κυβισμών και μια βετεράνων για αναβάτες άνω των 37 ετών που μπορούν να αγωνιστούν με ότι enduro μοτοσικλέτα επιθυμούν. Οι κυπελλούχοι θα προκύψουν από τα 8 καλύτερα αποτελέσματα των συμμετεχόντων, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κάποιος να ακολουθήσει όλο το Κύπελλο για να κατακτήσει έναν από τους τρεις τίτλους(θυμίζουμε ότι ο κάθε αγώνας είναι διήμερος).  Παράλληλα θα υπάρχει και ένα έπαθλο Team Trophy για ομάδες αποτελούμενες από τρεις οδηγούς που θα συμμετέχουν στο νέο κύπελλο.