Πρόσφατα

WESS 2019 – O Μ.Roman κερδίζει τον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία

Το μεγάλο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro WESS 2019 ξεκίνησε με το Porto Extreme XL Lagares στην Πορτογαλία όπου ο Mario Roman κατάφερε αυτή τη φορά να κερδίσει τον αγώνα. Τα προηγούμενα δύο χρόνια αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα την στιγμή που είχε τον ρυθμό και υπήρξε ανταγωνιστικός για την νίκη.

Το WESS ξεκίνησε και όπως πέρσι έτσι φαίνεται ότι και φέτος θα δούμε πολλές εκπλήξεις. Τα φαβορί σε κάθε αγώνα είναι πολλά.

 

Παρόλα αυτά μετά τον πρόλογο που κέρδισε ο Alfredo Gomez και στον πρώτο από τους δύο γύρους που πραγματοποιούσαν οι PRO(οι υπόλοιποι έκαναν ένα γύρο) ο Roman βρισκόταν στην έκτη θέση και πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους του αγώνα. Όμως κανένας από τους Gomez, Taddy Blazusiak και Manuel Lettenbichler που οδήγησαν τον αγώνα, δεν κατάφεραν να κρατήσουν την πρωτοπορία, με τον Roman να ανεβάζει ρυθμό στον δεύτερο γύρο καταφέρνοντας να περάσει μπροστά και να κρατήσει πίσω του τον ομόσταυλο του Wade Young. Οι δύο οδηγοί της Sherco έκαναν το 1-2 με τον Lettenbichler(ΚΤΜ) να του δίνουν τον χρόνο που έχασε φτιάχνοντας μια ράμπα που είχε πέσει όταν οδηγούσε τον αγώνα και να ανεβαίνει τελικά αυτός στο τρίτο σκαλί του βάθρου και όχι ο Graham Jarvis που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Βαθμολογία World Enduro Super Series (Wess) 2019 

  1. Mario Roman (Sherco – ESP) 1000 points
  2. Wade Young (Sherco – RSA) 850 pts
  3. Manuel Lettenbichler (KTM – GER) 770 pts
  4. Graham Jarvis (Husqvarna – GBR) 690 pts
  5. Billy Bolt (Husqvarna – GB) 610 pts
  6. Jonny Walker (KTM – GB) 570 pts
  7. Alfredo Gomez (Husqvarna – ESP) 530 pts
  8. Taddy Blazusiak (KTM – POL) 490 pts
  9. Travis Teasdale (KTM – RSA) 460 pts
  10. Jonathan Richardson (Husqvarna – GB) 430 pt