Πρόσφατα

WESS 2019 – Ο J.Garcia κερδίζει το λασπερό Trèfle Lozérien AMV

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WESS 2019 περιλάμβανε τον κλασσικό αγώνα enduro με απλές και ειδικές διαδρομές του Trèfle Lozérien AMV, όπου κάτω από δυνατή βροχή και τις τρεις ημέρες, ο Josep Garcia κατάφερε να πάρει την νίκη γράφοντας ιστορία καθώς για πρώτη φορά στα 33 χρόνια διεξαγωγής του γαλλικού αγώνα…δεν κέρδισε Γάλλος! Με 600 συμμετοχές και με 719 χιλιόμετρα διαδρομής το Trèfle Lozérien AMV δεν ήταν ένας απλός αγώνας enduro και με την έντονη βροχή δικαίωσε πλήρως την ένταξη του στο hard enduro πρωτάθλημα WESS  για ακόμα μια χρονιά.

Οι Γάλλοι το προσπάθησαν αλλά και παρά τις συμμετοχές παγκόσμιων πρωταθλητών του enduro όπως ο Christophe Nambotin, και Antoine Meo και τις φιλότιμες προσπάθειες των Jeremy Tarroux, Gauthier δεν κατάφεραν να δουν Γάλλο αναβάτη στο βάθρο του γαλλικού αγώνα. Η πρώτη θέση ήταν από την πρώτη ημέρα υπόθεση του Josep Garcia που οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος στην πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι η έντονη βροχή και λάσπη δεν είναι το στοιχείο του Ισπανού, όπως δήλωσε. Παίζοντας με τα δευτερόλεπτα σε κάθε ειδική, ο Jamie McCanney κατάφερε τελικά να πάρει την δεύτερη θέση κάτι που αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο καθώς επιστρέφει από τραυματισμό. Στην τελευταία ειδική ο Nathan Watson κατάφερε να κλέψει την τρίτη θέση του βάθρου από τον τέταρτο τελικά Guthier ενώ ο Tarroux έπεσε στην πέμπτη θέση στο τέλος της τρίτης ημέρας, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε έχοντας ελπίδες ακόμα και για την νίκη.

Από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος τα παιδιά της Sherco Wade Young και ο νικητής του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία Mario Roman, δεν συμμετείχαν ενώ η λάσπη έφερε τον Βρετανό Jonny Walker στην έβδομη θέση επικρατώντας κόντρα σε παγκόσμιους πρωταθλητές του κλασικού enduro. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν επίσης οι hard endur-άδες Manuel Lettenbichler(11ος) και Taddy Blazusiak(18ος) όπως και ο Travis Teasdale(16ος).

Στην βαθμολογία WESS ο Lettenbichler συγκέντρωσε 1170 βαθμούς και προηγείται του Walker(1100 βαθ.) ενώ ο Roman παραμένει στην πρώτη τριάδα με 1000 βαθμούς. Μάζεψαν πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα οι Blazusiak και Teasdale όπως και ο περσινός πρωταθλητής Billy Bolt που τερμάτισε 28ος.

Αποτελέσματα Trèfle Lozérien AMV 2019