Πρόσφατα

H FIM πατάει πόδι στο Extreme Enduro

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας FIM, βλέποντας το πρωτάθλημα World Extreme Enduro Series WESS να απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής στο enduro κοινό, αποφάσισε να πατήσει πόδι διαφυλλάσοντας τα συμφέροντα της και την συνεργασία της με τον promoter του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro που φαίνεται να έχει πληγεί από την νέα μορφή των αγώνων. Είναι γεγονός ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε καθοδική πορεία ενώ οι αγώνες hard enduro μεγαλώνουν εντυπωσιακά. Διαβάστε παρακατω την ανακοίνωση που εξέδωσε η FIM με την υπογραφή του νέου της προέδρου Jorge Viegas:

Από την αρχή της χρονιάς η FIM συνομιλεί ανοιχτά με το KTM Group και το υπεύθυνο τμήμα του “Extreme Enduro Series”(WESS) με σκοπό να βρεθεί μια λύση για την βελτίωση του αγωνίσματος του Enduro. Προσφερθήκαμε να φέρουμε κάποιους από αυτούς τους αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro αλλά μετά από πολλές προσπάθειες και συναντήσεις, δεν καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία. Η FIM δεν θα είναι ανεκτική σε περιβαλλοντικούς κανόνες και κανονισμούς ασφάλειας, προστατεύοντας τους αναβάτες και ελέγχοντας το άθλημα.

Περαιτέρω, είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε μια δίκαια συμφωνία για το μέλλον, και σε συνεργασία της FIM με τις εγγεγραμμένες εθνικές ομοσπονδίες της Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Αυστρίας Ρουμανίας και Πορτογαλίας, συμφωνήσαμε τα παρακάτω:

  1. Από το 2020 δεν θα εκδίδεται IMN(επίσημος αριθμός FIM) σε κανένα γεγονός που θα έρχεται σε ανταγωνισμό με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro
  2. Κατά επέκταση, το ασφαλιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί τις  FIM licances, δεν θα είναι σε ισχύ για τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις
  3. Να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, δύο διαφορετικές προσφορές για το 2021: μια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro και μια άλλη για το Extreme Enduro World Cup.

Κλείνοντας, ο στόχος μας είναι να ενώσουμε την οικογένεια του Enduro και ελπίζουμε ότι όλοι θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση.

Jorge Viegas
FIM President